Publikuota: 2023 m. 12 birželio d. 09:00
Pasiruošimas Quick-Step laminato su ,,Hydroseal“ technologija klojimui
HydroSeal

QUICK-STEP nuotr.

Laminuotos grindys su vandens nepraleidžiančia „HydroSeal“ apdaila – tai pirmoji pasaulyje nelaidi vandeniui laminuota grindų danga, kuri paskutiniu metu itin populiarus sprendimas namams, kai norima įsigyti grindis, tinkančias ir virtuvės zonai, ir voniai. Tad pateikiame instrukciją, kaip pasiruošti tokių grindų klojimui.

Quick-Step laminuotos grindys; Ąžuolas švelniai smėlinis (IM1854). Impressive kolekcija

PASIRUOŠIMAS

Įsigijus Quick-Step atsparias drėgmei laminuotas grindis, leiskite joms normalioje kambario temperatūroje per 48 val. prisitaikyti prie aplinkos sąlygų: neatidarykite pakuotės, palikite viduryje kambario, kuriame jos bus klojamos. Idealios sąlygos yra 15–22 °C temperatūra ir 30–75 % santykinė oro drėgmė. Jeigu sąlygos neatitinka 30–75 % ribų, tuomet griežtai rekomenduojame grindims prie aplinkos sąlygų leisti prisitaikyti per 1 savaitę atidarytose pakuotėse.

Pirmiausia pašalinkite bet kurią drėgmę praleidžiančią grindų dangą (kilimą, veltinį ir t. t.). Drėgmei nepralaidžios dangos (PVC, linoleumo, VCT ir t. t.) šalinti nereikia. Visada naudokite paklotą. Mes patariame naudoti Quick-Step paklotą.

Quick-Step laminuotos grindys; Ąžuolas šviesios smėlio spalvos „Valley“ (MJ3554). Majestic kolekcija

Jei pagrindas, ant kurio bus klojama danga, medinis – pašalinkite bet kokią ant pagrindo esančią dangą. Pagrindas neturi būti paveiktas pelėsio ar kirvarpų. Įsitikinkite, kad jis yra lygus. Pritvirtinkite visas judančias dalis. Jeigu medinis pagrindas lygus (nėra įdubimų, didesnių nei 2 mm viename metre), galite kloti bet kurį Quick-Step paklotą. Jeigu medinis pagrindas nėra lygus ir nelygumai yra >2 mm ir <4 mm (dėl medinių lentų išsikraipymų), galite kloti QS Thermolevel paklotą. Jeigu medinis pagrindas nelygus ir nelygumai yra >4 mm, privalote išlyginti pluoštais sustiprintu išlyginamuoju mišiniu arba paklotu + faneros / OSB plokšte.

Naujas grindis klokite 90° kampu esančioms medinėms lentoms. Ertmė po grindimis turi būti pakankamai vėdinama. Pašalinkite visas kliūtis ir įsitikinkite, kad ventiliacija yra pakankama (mažiausiai 4 cm² (1/2”) ventiliacinių angų 1 m² (40”)). Medinio pagrindo drėgnumas neturi viršyti 10 %.

Esant grindiniam šildymui / vėsinimui, reikia taikyti papildomus nurodymus. Šildymo sistemos pardavėjas arba montuotojas turi garantuoti, jog paviršiaus temperatūra neviršys 28 °C.

Naujas betoninis, nuo 1 cm (3/8”) iki 4 cm (1–1/2”) storio pagrindas, turi džiūti mažiausiai 1 savaitę. Storesniam nei 4 cm (1–1/2”) pagrindui reikia dvigubai ilgesnio džiūvimo laiko. Pavyzdžiui, 6 cm (2–1/2”) betono pagrindas turi džiūti mažiausiai 8 savaites. Esant betoniniam pagrindui, drėgnumas neturi viršyti 2.5 % CM ir 0.5 % CM esant anhidritiniam pagrindui. Kadangi džiūvimo laikas priklauso nuo klimato sąlygų, tai šie nurodyti terminai yra tik orientacinio pobūdžio.

Įsitikinkite, kad pagrindas lygus. Didesni nei 2 mm įdubimai 1 m atkarpoje turi būti išlyginti. Tas pats galioja 1 mm nelygumams 20 cm atkarpoje. Įsitikinkite, kad pagrindas lygus, švarus, stabilus ir sausas.

KLOJIMAS

Laminuotų grindų klojimui jums reikės standartinių įrankių: plaktuko, pjūklo (pjūklelio, rankinio diskinio pjūklo, rankinio pjūklo ar kryžminio pjūklo), pieštuko, matavimo metro, apsauginių akinių ir pirštinių.

Be to, jums gali prireikti: montavimo rinkinio (laužtuvo, kaiščių ir pakalimo kaladėlės, tinkamos Uniclic® užrakto sistemai), pakloto (naudokite paklotą, kuris suteikia grindims stabilumo) ir tinkamų priežiūros priemonių. Naudojant ne Quick-Step priedus galite sugadinti Quick-Step grindis. Tokiu atveju Quick-Step suteikiama garantija nebus taikoma. Dėl šios priežasties rekomenduojame naudoti tik Quick-Step priedus, kurie buvo specialiai sukurti ir išbandyti su Quick-Step grindimis.

Quick-Step laminuotos grindys; Ąžuolas rudas „Woodland“ (MJ3548). Majestic kolekcija

Patikrinkite lentas prieš ir klojimo metu. Lentų su defektais montuoti negalima. Patikrinkite, ar galite pašalinti senas grindjuostes. Kitu atveju jas galite palikti ir užbaigti grindų apdailą naudojant Quick-Step profilius arba uždengti senas grindjuostes Quick-Step Cover grindjuoste. Patikrinkite, ar galėsite atidaryti ir uždaryti duris po pakloto ir grindų suklojimo.

Valgio ruošimo salelės ar kiti labai sunkūs objektai turi būti sumontuoti prieš klojant grindis, o ne ant laminato. Laminuotoms grindims turi būti palikta vietos judėjimui aplink sunkius objektus tam, kad būtų išvengta tarpų tarp jungčių ir lentų atsiskyrimo.

Quick-Step laminuotas grindis apžiūrėti galite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.