Publikuota: 2023 m. 30 balandžio d. 09:00
6 originalios ir meniškos dovanos Mamoms!

Pats metas pasirūpinti dovana artimiausiam žmogui! Rekomenduojame originalias, meniškas, šiltas, o svarbiausia – prasmingas dovanas motinos dienos proga!

Primename, kad žemiau minimas dovanas galite įsigyti 2di.lt elektroninėje parduotuvėje ir 2di.lt pardavimo vietose.

6. Rankų darbo keramikos kūriniai

Tarp geriausiai vaikystę primenančių meno dirbinių – keramikinės statulėlės, indai ar vazelės. Autorinės rankų darbo keramikos kūriniai suteikia namams jaukumo bei sukuria gražų švenčių prisiminimą. „2di.lt“ galite įsigyti populiariųjų keramikės Eglės Einikytės angeliukų ir jais papuoštų dėžučių, išsiskiriančių savo išraiškingumu ir šiltumu.

Jaukiems vakarams puikiai tiks Beatričės Kelerienės stalo keramika – įvairiaspalviai arbatinukai ir puodeliai, kuriuose garuojanti arbata sušildys visus namus. Na, o norintiems originalios interjero detalės, rekomenduojame pasižvalgyti po Jovitos Laurušaitės moterų pavidalo vazų kolekciją.

(Autorinės) rankų darbo keramikos kūrinius pamatysite čia

5. Tekstilė namams

Lietuviški patalynės komplektai, pledai ir rankšluosčiai – suteikite jaukumo ir spalvų! Natūralūs, 100% medvilnės satino audiniai – bene kokybiškiausias patalynės pasirinkimas miegamajam. Merino vilnos pledas yra švelniausias ir lengviausias, kokį tik galite įsivaizduoti. Šilkinio blizgesio šiam pledui suteikia ir prabangiausia pasaulyje laikoma kašmyro vilna. Jis toks malonus ir jaukus,tarsi mamos apkabinimas! Spalvos ir raštai taip pat labai svarbūs renkantis namų tekstilę – tegu jie harmoningai įsikomponuoja interjere, atspindi asmenybę ir pomėgius, leidžia sukurti norimą nuotaiką bei stilių.

Tekstilės gaminius namams pamatysite čia.

4. Knygos apie meną

Mėgstančioms skaityti, o dar ir besidominčioms menu ir kultūra, geriausia dovana, be abejonės, bus knyga arba fotoalbumas. Meno istorija, konkrečių dailininkų biografijos, o gal meno epochą pristatantis kūrinys knygų mylėtojų nepaliks abejingų – juk tai puiki galimybė praturtinti savo žinias ir sužinoti naujų įdomių faktų. Beje, dauguma „2di.lt“ siūlomų knygų pasižymi itin aukšta leidybos ir iliustracijų kokybe, tad jas skaityti bus vienas malonumas.

Norintiems daugiau sužinoti apie konkretų menininką, patiks Rimtauto Vincento Gibavičiaus, Antano Kmieliausko, Kazio Varnelio kūrybą nušviečiantys leidiniai, o norintiems pagilinti bendras žinias apie meną – „Įvadas į modernizmą“, „Įvadas į postmodernizmą“ ar „Lietuvos tapyba. 1960-2013“.

Knygas apie meną pamatysite čia

3. Fotografijos darbas

Fotografijos darbus dovanoti vis dar kiek neįprasta, tačiau jie gali puikiai priminti mylimą miestą, akimirką ar tiesiog, panašiai kaip ir paveikslai, kurti norimą namų atmosferą.

„2di.lt“ sukaupta nemaža fotografijos darbų kolekcija – nuo milžiniško dėmesio dar Sovietų Sąjungoje sulaukusių Rimanto Dichavičiaus aktų iki Raimondo Paknio architektūros paminklų. Tuo tarpu mylintčios Vilnių, Veneciją, Sankt Peterburgą ar Paryžių tikrai apsidžiaugs Arūno Baltėno fotografijos ciklais.

Fotografijos darbus pamatysite čia

2. Grafikos darbai

Norint padovanoti paveikslą per daug neišlaidaujant, verta pasižvalgyti po grafikos kūrinius. Net ir gerai žinomų grafikų darbus galima įsigyti už prieinamą kainą, pradedant 30 eurų. Grafikos darbai atrodo estetiškai, o derinant kelis grafikos darbus galima sukurti akį patrauksiantį autentiškumą.

„2di.lt“ galite apžiūrėti Nacionalinės premijos laureato Mikalojaus Povilo Vilučio kūrinius arba originalius ir pirkėjų ypač graibstomus Editos Suchockytės ofortus. Dekorojantiems vaikų kambarius būtina pamatyti menininkų Birutės Žilytės ir Algirdo Steponavičiaus darbus.

Grafikos darbus pamatysite čia

1. Tapybos darbas

Kiek brangesnė, tačiau nepamirštama dovana – tapybos darbas, tapsiantis svarbiu interjero akcentu. Nors paveikslą išrinkti nelengva, „2di.lt“ bene kiekvienas ras kažką artimo: nuo snieguotų Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus vaizdų, Paryžiuje užfiksuotų akimirkų iki kiek abstraktesnių, spalvomis džiuginančių kūrinių.

Vertinantiems klasiką rekomenduojame tapytojų Jono Mackonio-Mackevičiaus, Filomenos Linčiūtės-Vaitiekūnienės ir akvarelininko Sergiy Lysyy darbus.

Tapybos darbus pamatysite čia

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.