Publikuota: 2023 m. 26 sausio d. 09:00
Suderinti biofilinį dizainą ir tvarumą
biofilija

QUICK-STEP nuotr.

Pavasariui įsibėgėjus, gamtos garsai vis labiau skamba ir mūsų namuose. Dabar idealus metas pakeisti savo namų interjerą pagal naujausius biofilinio dizaino principus. Vienas iš būdų tai padaryti – į savo namus įsileisti gamtą ir rinktis tvarias medžiagas. „Quick-Step“ laminuotos grindys yra puikus atspirties taškas, nes jos pagamintos iš perdirbtos medienos, šioms grindims suteikiama garantija visam gyvenimui.

Meilė gyvenimui

Nėra geresnio būdo pravalyti galvą, nei klaidžioti miške ar leistis į ilgą pasivaikščiojimą žmonių nepaliestomis pakrantėmis. Dabar dažniau nei bet kada keliaujame į gamtą norėdami atsipalaiduoti, o grįžę namo norime toliau justi gamtos ramybę. Tai paaiškina, kodėl vis daugiau architektų ir interjero dizainerių susižavi biofilija. Šį terminą, kuris pažodžiui reiškia meilę (philia) visai gyvybei (bio), dar 6-ajame dešimtmetyje sugalvojo vokiečių kilmės amerikietis psichologas Erichas Frommas.

biofilija

Dėl urbanizacijos pastaraisiais dešimtmečiais vis sunkiau pabėgti iš betoninių miesto džiunglių. Tai yra didelė nesėkmė žmonėms, kadangi naujausi tyrimai patvirtina, kad mūsų fizinė ir psichinė savijauta gerėja aplinkoje, kurioje yra erdvinių aspektų: dienos šviesa, užmiesčio kraštovaizdis ir natūrali ventiliacija. Taigi, neatsitiktinai biofilija yra holistinio dizaino filosofijos, kuria siekiama atkurti ryšį su gamta, pagrindas.

Įsileiskite gamtą į namus

Augalai yra lengviausias būdas įsileisti gamtą į namų patalpas. Žaliuojanti siena gali sukurti tikrą vidinį sodą namuose. Jei neturite tokios galimybės, panašų efektą galite pasiekti su gėlėmis. Nenuostabu, kad gėlių terapija (angl. Florapy) pastaruoju metu išpopuliarėjo. Graži puokštė kambaryje gali nuraminti dvasią, o kadangi kiekviena gėlė turi emocinę prasmę, tai idealus būdas priartėti prie savęs.

Gamtoje vyraujančių spalvų paletė yra svarbus įkvėpimo šaltinis biofilinio dizaino pasaulyje. Žalios spalvos atspalviai dera su žemės spalvomis, kurios kontrastuoja su kaleidoskopiniais žydinčių gėlių atspalviais. Savaime suprantama, kad spalvos taip pat daro didelę įtaką jūsų nuotaikai. Turint tai omenyje, miegamajame geriausia rinktis neutralius pilkus tonus arba raminančius mėlynus atspalvius. Na, o savo pusryčių kampelyje galite perkelti dalelę saulės geltona ir oranžine spalvomis.

Mūsų fizinė ir psichinė savijauta gerėja aplinkoje, kurioje yra erdvinių aspektų: dienos šviesa, užmiesčio kraštovaizdis ir natūrali ventiliacija.

Reikia „pajusti“, kas labiausiai tinka kiekvienam kambariui, ir leisti gamtai jus įkvėpti. Įsileiskite medinius paviršius į savo namų vidų, pavyzdžiui, leisdami šiurkščiam, atšiauriam medžio kamienui tarnauti kaip kavos staliukui. Rinkitės ergonomiškų formų baldus, sienų dangą su lapų raštais ir pagal savo skonį papuoškite interjerą tokiais gamtos elementais kaip, pavyzdžiui, kriauklės ar samanos. Net ir jūsų pasirinkta grindų danga suteikia galimybę medienai atrodyti autentiškai namuose. „Quick-Step“ laminato kolekcijose rasite platų grindų pasirinkimą, kuris užtikrins, kad medis jūsų interjere taip pat būtų tvarus. Priešingai nei dogmatiškos interjero tendencijos, biofilija neprimeta jokių taisyklių ir nebūtina, kad viskas būtų tobula. Kaip ir japonų wabi-sabi filosofija, biofilija yra susijusi su grožiu ir netobulumu.

Grožis ir darnumas viename lygmenyje

„Quick-Step“ grindų dizaineriai visada sėmėsi įkvėpimo iš gamtos ir kūrė tvarias naujoves. „Quick-Step“ laminuotos grindys yra idealus sprendimas norintems įsileisti gamtą į namus, tuo pačiu ją tausojant. Grindų dizaineriai sukūrė technologiją, kai grindų spalva ir struktūra tęsiasi ir per laminuotų grindų lentos nuožulnas, kad šios grindys atrodytų itin tikroviškai. Dėl juntamos struktūros ir ypač matinio laminuotų grindų paviršiaus, šios grindys primena medines. Tačiau jos reikalauja mažiau priežiūros, nes „Quick-Step“ laminuotos grindys gali atlaikyti stiprius smūgius dėl ypač atsparaus viršutinio sluoksnio ir kietos HDF plokštės.

biofilija

QUICK-STEP nuotr.

Šią HDF plokštę sudaro tik perdirbta mediena, surinkta, pavyzdžiui, lentpjūvėse, kur kitu atveju ji būtų sudeginta arba sunaikinta. Naudodamasi kitų pramonės šakų atliekų srautais, „Quick-Step“ užtikrina, kad nereikės kirsti naujų medžių. Dėl šios priežasties „Quick-Step“ tapo pirmuoju laminuotų grindų gamintoju, kuriam suteiktas ES ekologinis ženklas. PEFC gaminio etiketė garantuoja, kad dėl jūsų grindų nebuvo kertamas miškas. Pagaliau, 25 metų garantija ne tik suteikia jums ramybę visam gyvenimui, bet ir yra naudinga aplinkai. Naudodami „Quick-Step“ laminato grindis renkatės ne tik gamtos grožį, bet ir tvarumą. Jūs negalite tapti labiau biofiliški, ar ne?

QUICK-STEP grindų dangą ir grindų aksesuarus galite įsigyti 2DI salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Utenoje arba internetu www.2di.lt. Padėsime išsirinkti grindis online, pakonsultuosime ir užsakymus nuo 40 Eur visoje Lietuvoje pristatysime nemokamai. Konsultacijos online ir telefonu +370 52 104141.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.