Publikuota: 2022 m. 26 lapkričio d. 09:00
Knygos – intelektuali interjero detalė

Taschen nuotr.

Ką gali papasakoti mūsų namai? Čia mes išreiškiame save kaip asmenybę, demonstruojame savo kūrybiškumą ir išmanumą. Visa tai atskleisti mums padeda ne tik pasirinktas interjero stilius, spalvos, bet ir įvairūs buities daiktai, meno kūriniai, įmantrūs aksesuarai, net knygos. Teisingai pasirinkti nėra lengva, todėl 2DI komanda siūlo pasinaudoti kruopščiai atrinktomis ir įvertintomis leidyklos TASCHEN knygomis apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną ar pop kultūrą, kurios visapusiškai praturtins jūsų ar artimųjų namų istoriją.

Taschen, pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne (įkurta Benedikto Taschen), šiandien jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir įvairove išsiskirianti leidykla pristato aukščiausios kokybės leidinius anglų kalba, kuriuos jau galima įsigyti ir 2di.lt e.parduotuvėje bei 2DI salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Utenoje. Taschen knygos pasižymi temų įvairove, knygų ciklai skirti plačiam ratui skaitytojų, kurie domisi interjeru, menu, istorija, architektūra, studijuoja ar tiesiog ieško intelektualios dovanos draugui. Patrauklūs savo išvaizda leidiniai gali tapti nuostabia interjero detale miegamojo lentynoje ar ant kavos stalelio svetainėje.

Firminė TASCHEN parduotuvė Milane

Menas. Žymiausi dailininkai ir jų kūriniai

Kurdami namų interjerą dažnas susimąstome, kokiais meno kūriniais galėtume jį papildyti. Ne visada lengva surasti tai, ko ieškome, arba pritaikyti interjere tai, kas mums labai patiko. Kartais meno kūrinys gali net „suardyti” jau sukurtą namų atmosferą, jei jam bus parinkta netinkama vieta ar apšvietimas. Labiau pažinti meną ir jo subtilybes padės Taschen leidyklos Basic Art meno knygų serijos leidiniai. Knygos „What Great Paintings Say. 100 Masterpieces in Detail“  autoriai detaliai analizuoja paveikslus nuo Senovės Egipto iki šiuolaikinės Europos, nuo Renesanso iki riaumojančio dvidešimtojo dešimtmečio. Jei iki šiol nesupratote vieno ar kito jums jau pažįstamo paveikslo reikšmės, ši knyga jums atskleis daug paslapčių, įdomių meno interpretacijų ir nugramzdins į detektyvinę intrigą.

Taschen nuotr.

Patrauklūs savo išvaizda leidiniai gali tapti nuostabia interjero detale miegamojo lentynoje ar ant kavos stalelio svetainėje.

Jei norite plačiau pasidomėti vienais žymiausių pasaulio dailininkų, jų asmenybėmis, gyvenimu, kūrybos procesu ir darbais ar ieškote puikios dovanos meno mylėtojui, jums puikiai tiks Vincento van Gogho, Salvadoro Dali ar Fridos Kahlo biografijos meniniame kontekste. Puikūs jų tapybos paveikslai, darbų analizė, raštai, archyvinė medžiaga ir intriguojančios gyvenimo detalės padės geriau pažinti menininkus ir jų vidinį pasaulį. Nuotaika,  kurią jie kuria savo darbais ir menine refleksija, paveiksite ir savo namų atmosferą, įpinsite interjere originalumo giją, kuri neabejotinai maloniai nustebins ne vieną svečią.

 

Taschen

Taschen nuotr.

Meninė fotografija

Viena meno rūšių, itin išpopuliarėjusių šiuolaikiniame interjere – meninė fotografija, puošianti sienas originaliais fotografo darbais ar įspūdį paliekantis fotografijų rinkinys ant stalo. Vienas tokių –„Sebastiao Salgado. Amazonia“ albumas, kuriame rasite tai, kas primena šiam pasauliui apie gamtos jėgą, būties prasmę ir gyvenimo variklį. Fotografas Sebastiao Salgado, šešerius metus keliavęs po Brazilijos Amazonę, fotografavo nepakartojamą šio nepaprasto regiono grožį: atogrąžų miškus, upes, kalnus, ten gyvenančius žmones bei jų kultūrą. Atraskite įkvėpimą ne tik naujoms atostogų kelionėms, bet ir savo buičiai pagyvinti, vartydami unikalius vaizdus perteikiančius geografinius ar istorinius fotografijų albumus iš Taschen kelionių knygų ciklo Portait of a city. Ieškantiems dovanos draugui ar artimajam, besidominčiam fotografija, patiks leidyklos Photography knygų serija su leidiniais nuo fotografijos istorijos iki visų laikų fotografijų, kurios tapo šiandienos meno ikonomis.

Taschen

Taschen nuotr.

Architektūra

Dar viena išskirtinė ir itin plati leidyklos Taschen knygų serija Architecture&Design. Naujų namų statybos ar įrengimo klausimais pravartu pasisemti idėjų iš žymiausių pasaulio architektų kūrybos. Sumanūs sprendimai, grakščios pastatų linijos, grožis paprastume bei architektūrinis lengvumas padės atsiskleisti ir jūsų pačių kūrybiškumui ar nuves į prasmingas diskusijas su jūsų svečiais. Knygoje „Architecture in the 20th Century“ apžvelgiama 100 geriausių architektūros metų, surinktos didelio formato nuotraukos, brėžiniai ir pastatų planai kartu su chronologine apžvalga, kad būtų galima suprasti idėjas, tendencijas ir jų perėjimus, apibrėžiančius XX a. esmę.  Jei ieškote vertingos dovanos architektūros gerbėjui, pataikysite į dešimtuką, išsirinkę knygą „Zaha Hadid.Complete Works 1979–Today“, kurioje surinkti visi pirmosios moters ir vienos geriausių XXI amžiaus architektės, laimėjusios Pritzker premiją, Zaha Hadid, darbai. Nuotraukos, išsamūs tekstai ir pačios Hadid piešiniai atskleidžia jos integruotą pastatų, baldų ir interjero dizaino pasaulį.

Taschen

Taschen nuotr.

Istorija. Mada. Dizainas

Kas yra mada, dizainas? Kaip išreikšti save per aprangą ir aksesuarus? Kaip atrasti sau tinkantį bei originalų stilių? Į šiuos klausimus jums atsakys Taschen leidiniai iš Fashion knygų serijos. Vienas tokių – „Augusto Racinet. The costume history– orientyras tyrinėjant mados dizainą, aprangą ir stilių. Nuo eskimų aprangos iki aukštosios prancūziškos mados – ši neprilygstama enciklopedija yra neįkainojama nuoroda studentams, dizaineriams, menininkams, iliustratoriams ir istorikams bei visiems, besidomintiems stiliumi.

Jei labiau domitės interjero stiliumi nei mada ir norite namams suteikti skirtingo laikotarpio prieskonio, vertėtų rinktis leidinius iš Decorative art knygų ciklo. Dizaino stiliaus rūšys ir mados tendencijos baldų, tekstilės, apšvietimo, keramikos srityse leis pagilinti savo žinias ar taps puikia dovana švenčių proga.

Taschen

Taschen nuotr.

Pop kultūra

Jei manote, kad gyvenime viskas turi savo reikšmę, o jus supantys daiktai turėtų transliuoti tam tikrą žinutę į aplinką, jūsų namuose savo vietą ras Taschen leidyklos knygos iš serijos Pop Culture. Ezoterikos temą nagrinėjančios knygos „Alchemy & Mysticism“ ar „The Book of Symbols. Reflections on Archetypal Images“ tyrinėja paslėptas vaizdinių simbolių reikšmes laike ir geografijoje – nuo ​​saulės, banginių iki žmogaus rankos. Šios knygos patiks plačiam skaitytojų ratui: menininkams, dizaineriams, svajotojams ir sapnų aiškintojams, psichoterapeutams, žaidimų mėgėjams, komiksų skaitytojams, religiniams ir dvasiniams ieškotojams, rašytojams, studentams ir tiems, kas domisi archetipinių vaizdų galia.

Taschen

Taschen nuotr.

Plačioje 2di.lt  el. parduotuvės knygų galerijoje rasite daugybę aukštos kokybės leidinių panašiomis temomis su išsamiais aprašais ir iliustracijomis. Leidykla TASCHEN, švenčianti jau 40 metų, pristato naujus kai kurių savo bestselerių leidimus – kompaktiškesnius, patrauklesnius savo išvaizda ir nepriekaištingos produkcijos. Kokia bebūtų kaina ar tema, TASCHEN leidinys visada išsiskiria puikiu dizainu ir unikalumu, tiksiančiu tiek puikiai dovanai, tiek namų interjerui.

Daugiau patarimų renkantis knygas rasite skiltyje Knygų lentyna.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.