Publikuota: 2022 m. 18 lapkričio d. 14:11
Interjeras Laisvės al. 80 („Metų interjeras / Auksinė paletė’21“)

Simono Linkevičiaus nuotr.

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui Lauryno Avyžiaus ir Gedimino Mačiulio kurtas biuro interjeras („Metų interjeras / Auksinė paletė‘21“).

Interjeras Laisvės al. 80

Tai nauji dviejų įmonių namai, kuriuose vyrauja monochrominės spalvos, kokybiški skandinaviški baldai ir akį traukiantis akcentas – chaotišku raštu visas patalpas jungiantis kilimas, bet kartu kompensuojantis minimalistinius sprendimus. Sienos ir lubos. Lietuvos tarpukario architektūros pastatas. Jam būdingas patalpų aukštis suteikia šiam moderniam 260 m2 biurui erdvės pojūtį. Atvykusius pasitinka masyvios medinės lauko durys ir vestibiulis su tarpukario modernizmo elementais: marmuriniais laiptais, turėklais, juodai baltomis laiptų plytelėmis. Todėl interjerui įtakos turėjo ir pati pastato architektūra. Buvo siekiama išlaikyti pusiausvyrą tarp istorijos ir minimalistinio modernizmo. Visas vidines biuro duris nuspręsta palikti, tačiau perdažyti neutralia pilka matinė spalva. Klientų noras buvo dirbti netipiškame biure: jaukiame, šviesiame, ergonomiškame, išskirtiniame ir gana privačiame. Tad renkantis grindų dangą buvo nuspręsta visoje erdvėje pratęsti kilimą, kuris tapo pagrindiniu interjero akcentu. Raštas iš pirmo žvilgsnio primena tarpukario architektūrai būdingas marmurines grindis, tačiau tai puikus modernus sprendimas, suteikiantis vientisumo visam biurui ir tapęs atsvara tolimesniems minimalistiniams interjero sprendimams.

Taip pat verta paminėti lubų apdailą. Siekiant išlaikyti erdvės pojūtį, lubos, ortakiai ir visos techninės dalys buvo nudažytos juodai matine spalva ir paslėptos po baltais metaliniais ažūrais. Buvo pasirinkti skandinaviškų įmonių kokybiški ir ergonomiški baldai. Biuro svečius jaukiai „pasitinka“ du erdvūs juodi odiniai foteliai „Mood“. Darbo vietai parinkti balti ir juodi reguliuojamo aukščio stalai bei ergonomiškos lengvos modernaus dizaino darbo kėdės. Kiekviename kambaryje įrengiamos poilsio zonos pagal klientų poreikius. Formalesniam klientų priėmimui vadovų kambariuose parinktos išraiškingo ir modernaus dizaino „Duo“ kėdės su faneros ir odos elementais. Jie kaip akcentai dera prie juodų „Cone“ kavos staliukų. Patogios šiuolaikiškos dvivietės ir trivietės sofos yra poilsio kambaryje ir pagrindiniame teisininkų biure. Registratūra, virtuvės baldai ir spintos – gaminami pagal užsakymą.

Šalis: Lietuva
Plotas: 260 m2

„Metų interjeras / Auksinė paletė’“ – solidžiausias profesionalių interjero kūrėjų konkursas, kuriuo siekiama kelti interjero kultūrą Lietuvoje. Iki šiol konkurse jau dalyvavo per 250 architektų ir dizainerių. Vertinti buvo pateikta daugiau nei 1 500 darbų. Įteikta daugiau nei šimtas viena „Auksinė paletė“ – interjero dizaino „Oskaras“.

Visą konkurso Metų interjeras / Auksinė paletė dalyvių kurtų interjerų galeriją galite peržiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.