Publikuota: 2022 m. 7 spalio d. 09:00
BōHEME HOUSE boutique hotel („Metų interjeras / Auksinė paletė’21“)
boutique hotel

Luko Mykolaičio nuotr.

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui Vaivos Mažonės kurtas visuomeninis interjeras („Metų interjeras / Auksinė paletė‘21“).

BōHEME HOUSE boutique hotel

Pastatai, neišlaikę vertingų architektūrinių savybių, kartais gali nustebinti prisikėlę naujam gyvenimui ir pripildęerdves vertingu turiniu. Kauno tarpukario bohemos kultūra įkvėpė tarpukariu datuojamame, tačiau visiškaisunykusiame pastate eksperimentuoti ir kurti modernią bohemišką atmosferą. Aštuoni skirtingų interjerų apartamentai, kino teatras, stogo terasa ir baras buvo sukurti eksperimentuojant medžiagomis, stiliais ir architektūriniais naratyvais, kur interjero elementai tapo istorijos pasakotojais.

Nedidelių erdvių senamiečio namas skatino vienoje erdvėje derinti skirtingas funkcijas ir taip sukurti netikėtumo efektą. Baseino kopėčiomis pasiekiamas 2 kv.m. ploto miegamasis, stiklinės miegamojo lubos ir amfiteatriniame rūsyje įrengta skalbykla, vakare virstanti privačiu kino teatru – taip erdvės trūkumas gali virsti privalumu, kurdamas netikėtas ir monumentalias patirtis. Tarpukario įpročius interpretavome moderniai. Prieš šimtmetį gyvavusi tradicija vonios kambariuose turėti švieslangius paskatino viešbučio vonios kambariuose sukurti natūralios šviesos srautus rifliuoto stiklo, arkinių langų ir vitrinų pagalba. Art deco stiliui būdingos apvalios formos interjere buvo perteiktos žalvarine apvalia niša gėrimams tiekti, skulptūriškomis sofomis, lenktų formų turėklais ir mid-century baldais.

Fenomenalių tarpukario menininkų gyvenimo būdas kūrė erdves – scenografijos apartamentuose svetainės zonoje buvo atsisakyta sofos ir vietoje jos svečiai kviečiami lotoso pozoje prisėsti ant meditacinio kilimo. Tarpukario eklektika paskatino eksperimentuoti žalvario metalu ir jį panaudoti buitiškiausiose vietose – virtuvės stalviršiams ir fasadams. Viešbučiai yra būtent ta vieta, kur galime trumpam pabėgti nuo kasdienės namų rutinos, atrasti save netikėtose erdvėse ir įsikvėpti.

Šalis: Lietuva
Plotas: 120m2

„Metų interjeras / Auksinė paletė’“ – solidžiausias profesionalių interjero kūrėjų konkursas, kuriuo siekiama kelti interjero kultūrą Lietuvoje. Iki šiol konkurse jau dalyvavo per 250 architektų ir dizainerių. Vertinti buvo pateikta daugiau nei 1 500 darbų. Įteikta daugiau nei šimtas viena „Auksinė paletė“ – interjero dizaino „Oskaras“.

Visą konkurso Metų interjeras / Auksinė paletė dalyvių kurtų interjerų galeriją galite peržiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.