Publikuota: 2022 m. 10 birželio d. 09:00
G22 – privatus interjeras („Metų interjeras / Auksinė paletė’21“)

Norbert Tukaj nuotr.

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ projekto dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui dizainerės Akvilės Girdenės kurtas projektas – G22 („Metų interjeras / Auksinė paletė‘21“).

G22

Šis 45 kv.m. butas pačioje Vilniaus širdyje, istoriniame pastate, suprojektuotas gyventi erdviai. Norint išlaikyti kuo didesnę buto erdvę, poilsio ir gyvenamoji zona atskiriama metalo-stiklo pertvara. Virtuvės ir svetainės zonos – projektuojamos vienoje erdvėje, išskiriant jas medžiagiškumu. Išnaudojant aukštas lubas ir esamas sienas suprojektuoti baldai, kuriuose slepiami visi daiktai, išlaikant švarią, neapkrautą erdvę. Prieangio erdvė suprojektuota tarsi virtuvės tęsinys, tačiau baldai orientuoti į įėjimo pusę, taip kuriant atskirą zoną. Vonios kambarys – vienintelė uždara erdvė. Išlaikant buto vientisumą, šioje patalpoje naudojamos tos pačios medžiagos ir spalvos.

Miegamajame, kaip ir visame likusiame bute, projektuojama patalpos aukščio spinta. Šio kambario akcentas – medžio masyvo galvūgalis su staliuku ir būtent šiam butui kurtas ant sienos kabinamas šviestuvas, kuris atkartoja bute suprojektuotų baldų dekorą ir lenktas linijas, panaudotas stiklo-metalo pertvaroje ir kitose detalėse. Butas nedidelis, tačiau jame talpinama viskas ko reikia. Buto šeimininkei nepaprastai patinka gaminti, todėl čia yra pakankamai erdvės jaukioms vakarienėms su draugais aplink net 3 metrų ilgio virtuvės salą.

Šalis: Lietuva
Plotas: 45m2

„Metų interjeras / Auksinė paletė’“ – solidžiausias profesionalių interjero kūrėjų konkursas, kuriuo siekiama kelti interjero kultūrą Lietuvoje. Iki šiol konkurse jau dalyvavo per 250 architektų ir dizainerių. Vertinti buvo pateikta daugiau nei 1 500 darbų. Įteikta daugiau nei šimtas viena „Auksinė paletė“ – interjero dizaino „Oskaras“.

Visą konkurso Metų interjeras / Auksinė paletė dalyvių kurtų interjerų galeriją galite peržiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.