Publikuota: 2022 m. 29 balandžio d. 09:00
„Auksinės paletės“ įteiktos buvusioje Garliavos liuteronų bažnyčioje
paletė

„Metų interjeras / Auksinė paletė ’21“ apdovanojimų ceremonija

Balandžio 14 dieną konkurso „Metų interjeras / Auksinė paletė ’21“ organizatoriai iškilmingai įteikė „Auksines paletes“ geriausių 2021 metų interjerų autoriams. Kasmet apdovanojimų ceremonija vyksta vis kitoje vietoje. Šiemet ji surengta buvusioje liuteronų bažnyčioje, Garliavoje, įsikūrusioje architektės Editos Righetto studijoje. 

Prestižiškiausias lietuviškų interjerų konkursas vyko jau 17-ąjį kartą. Šiais metais konkursui 93 autoriai ir jų kolektyvai pateikė 189 interjerus, įrengtus 2021-aisiais. Siekiant visiško nešališkumo, interjerus iš fotografijų virtualiai vertino tarptautinė architektų ir interjero dizainerių komisija. Ji išrinko po vieną geriausią privatų, visuomeninį ir biuro interjerą. Kartu su konkurso rėmėjais taip pat buvo išrinkti 6 specialių kategorijų nugalėtojai. Vienas jų – „Tautos interjeras“ – renkamas balsuojant internetu. Šiemet atnaujintoje interjeras.lt svetainėje buvo balsuota iš daugiau nei 9 000 skirtingų IP adresų. Balsuoti už tą patį interjerą buvo galima tik po vieną kartą.

„Džiaugiuosi, kad konkursui šiemet buvo pateikta tiek daug kokybiškų darbų. Akivaizdžiai matyti, kad per 17 konkurso gyvavimo metų lietuviška interjero kultūra įgavo savitų bruožų. Taip pat galima pastebėti, kad interjeruose vis daugiau tvarių, ilgalaikių sprendimų, kokybiškų medžiagų, originalaus dizaino baldų, naudojami inovatyvūs, išmanūs sprendimai. Tikrai drąsiai galima teigti, kad mūsų interjerai atitinka aukščiausius tarptautinius standartus. Ne veltui kai kurie jų jau tapo tikromis tarptautinės specializuotos žiniasklaidos žvaigždėmis. Šiandieninis kontekstas verčia dar labiau sutelkti dėmesį į namų aplinkos kokybę ir prasmes“, – sako konkurso organizatorius žurnalo „Centras / Interjeras.lt pataria“ leidėjas Vytautas Gurevičius.

Visus pateiktus darbus galite peržiūrėti ką tik atnaujintoje didžiausioje lietuviškų interjerų galerijoje.

 

Nominacijos ir nugalėję autoriai bei jų interjerai:  

• Geriausias miegamojo projektas (rėmėjas lonas.lt) – Guoda Marija Zmejauskienė: interjeras;

• Už išmaniųjų technologijų naudojimą interjere (jung.de ir siedle.com) – Julija Mikalauskė ir Viktorija Tribockienė: interjeras;

• Už lietuviško dizaino puoselėjimą (rėmėjas dizainoforumas.lt) – architektūros ir interjero studija PRUSTAIeva Prunskaitė:  interjeras;

• Tautos interjeras (rėmėjai 15min.lt ir axor-design.com) – Monika Moteikaitė-Naruševičienė: interjeras;

• Geriausias spalvinis sprendimas (rėmėjas caparol.lt) – Petras Sakalauskas ir Jurgita Mockaitytė: interjeras;

• Geriausias vonios kambario projektas (rėmėjas laufen.lt) – Jokūbas Jurgelis, Martina Kriaučiūnienė, 2XJ architects:  interjeras;

• Geriausias biuro interjeras (rėmėjas lntpa.lt) – HEIMA architects: interjeras;

• Geriausias visuomeninis interjeras (rėmėjas egger.lt) – Justė Žibūdienė ir Dominyka RudokėToota:  interjeras;

• Geriausias privatus interjeras (rėmėjas quick-step.lt2di.lt) – Jokūbas Jurgelis, Martina Kriaučiūnienė, studija 2xj: interjeras.

Daugiau nuotraukų iš apdovanojimų:

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.