Publikuota: 2021 m. 24 rugpjūčio d. 18:15
„Barber’AS“ („Metų interjeras / Auksinė paletė‘20“)

Ramūno Maniko nuotr.

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ projekto dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui Ramūno Maniko kurtas visuomeninis interjeras „Barber’AS“ („Metų interjeras / Auksinė paletė‘20“).

Barber’AS” vyrų kirpykla, įrengta seno pastato pirmame aukšte, Klaipėdos senamiestyje. Išmontavus buvusias lubas, atsivėrė senas, kelis kartus perdažytas blokinis perdenginys. Tai savotiškai pasufleravo būsimos kirpyklos interjero idėją – sukurti lygtai daug metų čia veikusios įstaigos erdvę. Tokių kirpyklų gausu pasaulyje, ypatingai vakarų Europoje. Bet to nesinorėjo padaryti tiesmukiškai, atkartojant kažkokio laikotarpio interjerą. Labiau norėjosi į vieną dermę apjungti seno ir naujo akcentus. Grindų danga, iš mažų mozikos plytelių formuojanti stilizuotus gėlių žiedus, juodos odinės kirpimo kėdės ir minkštasuoliai, su odos įsiuvais, primenančiais senoviškus retro automobilius, ryškų piešinį turintis juodas marmuras kartu su tamsiais, natūralaus medžio baldais suteikia interjerui savotiško istorinio svorio. Individualiai sukurta ir pagaminta bronzos spalvos lubinių šviestuvų konstrukcija neabejotinai yra interjero akcentas, kartu su sieniniais šviestuvais ir veidrodžiais suteikiantis erdvei šiuolaikiškumo jausmo. Kirpykloje įrengta ir baro zona, kartu naudojama ir kaip priimamojo baldas. Taip pat šiam objektui buvo sukurtas logotipas ir stiklų apipavidalinimo dizainas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.