Publikuota: 2021 m. 27 liepos d. 09:00
Interjero tendencijos: įsileiskite į namus tamsą

 

Pastaruosius keletą metų balta spalva ir šviesūs atspalviai buvo itin madingi, bet dabar pastebimas priešingas reiškinys. Staiga visi pastebėjo, kad tamsios spalvos yra itin stilingos. Mados ir interjero dizaino pasaulyje juoda tapo paslaptinga, prabangia ir sava spalva. Ši spalva net ir pačiai mažiausiai erdvei suteiks didybės. Ar jau išsikėlėte naujus tikslus? Pradėkite nuo tamsos įsileidimo į savo namus! Tamsios spalvos gali sukelti prieštaringas emocijas: jos gali atrodyti niūrios, bet jos išsiskiria savo prabanga. Ir taip yra visose mūsų gyvenimo srityse. Juodos, bordo ar tamsiai žalios spalvos panaudojimas paryškina interjerą, tačiau vis dar kelia išgąstį. Bet ši baimė nepagrįsta.

Pritaikomumo pavyzdžiai

Yra viena sritis, kurioje juoda spalva visuomet priimtina, tai yra mados pasaulis. Ir tai neturėtų kelti nuostabos – juoda yra nesenstanti spalva, elegantiška ir tiesiog šauni. Pavyzdžiui, juoda maža suknelė, kostiumas ar juodos spalvos rankinė tampa absoliučia klasika daugelio drabužinėse. Kai renkatės aukštos kokybės audinį, pavyzdžiui, odą, vilną ar zomšą, drabužiai spinduliuoja prabanga. Taigi, juoda spalva gali tapti šios interjero tendencijos pagrindiniu akcentu. Be to, kaip ir balta, ši spalva gali būti derinama su kitais tamsiais ir šviesiais atspalviais arba įvairiais aksesuarais. Tai, ko kiti gali ir neįžvelgti, puikiai tiks Jūsų namams.

Interjero tendencijos

QUICK-STEP nuotr.

Šviesa tamsoje

Žinoma, naudoti minimalistinę baltą kaip pagrindą Jūsų interjere yra saugus pasirinkimas, tačiau dėl tos pačios priežasties ji sukuria šiek tiek griežtą, netgi nuobodų efektą. Kodėl gi nepasirinkus juodos spalvos? Tamsi spalva sukuria jaukią aplinką, o parinkus šiltą apšvietimą susikursite puikią nuotaiką žiemos vakarams. Be to, ji suteiks Jūsų namams išskirtinumo ir prabangos, netgi – priešingai populiariam įsitikinimui – išplės erdvę.  Taip yra todėl, kad tamsūs atspalviai kambario kraštuose susilieja, tokiu būdu sukuriant begalybės iliuziją. Taigi, erdvė, kaip visuma, atrodo didesnė, o tamsi spalva šiuo atveju veikia priešingai, nei iki šiol manyta.

Pompastiškos medžiagos

Tokios spalvos kaip juoda, bordo, ochra, tamsiai žalia ir tamsiai mėlyna yra populiarėjančios. Visi šie ryškūs atspalviai leidžia mums sugrįžti į griausminguosius 20-usosius ir to laikmečio įspūdingus glamūrinius vakarėlius. Jie puikiai dera su ryškiomis detalėmis ir dekoracijomis ant sienos, tokiomis kaip veidrodžiai, rėmeliai ir meno kūriniai. Stikliniai šviestuvai, marmuro detalės ir aukso spalva gali būti derinama su pačiomis tamsiausiomis spalvomis, taip suteikiant erdvei prabangos. Taigi, nedvejokite ir pamirškite apie pernelyg tvarkingą ir dažnai gana tuščią interjerą, vietoje to rinkitės išraiškingas dekoracijas ir papuošimus, interjero tendencijos diktuoja tamsius atspalvius. Šias detales derinant prie tamsaus pagrindo galima  net mažiausias erdves paversti ryškiomis.

Pagrindas prabangai

Grindims renkantis tamsius tonus bus sukurtas stiprus tamsos įspūdis. Toks pasirinkimas vos tik įžengus į namus stebina savitumu. Pavyzdžiui, įspūdingas tamsiai rudos spalvos Quick-Step „Castello“ kolekcijos parketlenčių dekoras erdvei suteikia išskirtinumo ir gyvybingumo. Kodėl nepasirinkus kažko efektingo, pavyzdžiui, naujausią „Massimo“ parketlenčių kolekciją, kurios lentos išsiskiria savo ilgiu ir pločiu? Visapusiškai  prabangus rezultatas yra pilnas savotiško žavesio.  Ąžuolas yra laiko patikrinta medžiaga, kuri išsiskiria savo struktūra ir dažnai yra naudojamas kaip pagrindinis kambario akcentas. Ieškote natūralaus medžio išvaizdos ir norite lengvos priežiūros? Tuomet rinkitės medžio imitacijos grindis, kurios atrodys kaip tikras medis.

Interjero tendencijos

QUICK-STEP nuotr.

„Majestic“ laminuotų grindų kolekcija turi ne tik tikrovišką ir prabangią autentiško ąžuolo grindų išvaizdą, bet ir daug praktinių pranašumų,  įskaitant nusidėvėjimą ir atsparumą drėgmei. Rinkitės tamsiai rudą atspalvį, kuris labiau nei bet koks kitas sukurs šiltą ir jaukią atmosferą. Pasirinkus šią spalvą Jums pavyks namuose sukurti pasakišką atmosferą.

Tie, kurie nebijo iššūkių, tikrai rinksis degintų lentų dekorą. Laiko išbandyta Japonijos technologija – medienos deginimas siekiant suteikti natūralų apsauginį sluoksnį, įkvėpė Quick-Step sukurti degintų lentų imitacijos grindis.Unikali degintos medienos tekstūra suteikia erdvei elegancijos ir šiuolaikiškumo ir taps šios interjero tendencijos pagrindu!

Dar nesate įsitikinę, kad turėtumėte rinktis tamsias spalvas? Tamsias grindis galite derinti su šviesiomis, neutraliomis sienų spalvomis, taip sukuriant nuostabų kontrastą, kuris iš tikrųjų plečia erdvę!

www.quick-step.lt
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.