Publikuota: 2021 m. 4 gegužės d. 09:00
Išrinkti konkurso „Metų interjeras / Auksinė paletė ’20“ nugalėtojai

Kasmetinis lietuviškų interjerų konkursas vyko jau 16-ąjį kartą. Šiemet konkursui 92 autoriai ir jų kolektyvai pateikė 204 interjerus, realizuotus 2020 metais. Architektai ir interjero dizaineriai varžėsi dėl tradicinių „Auksinių palečių“ apdovanojimų.

Siekiant visiško nešališkumo, interjerus iš fotografijų virtualiai vertino tarptautinė architektų ir interjero dizainerių komisija. Ji išrinko po vieną geriausią privatų, visuomeninį ir biuro interjerą. Kartu su konkurso rėmėjais taip pat buvo išrinkti 7 specialių kategorijų interjerai. Vienas jų – „Tautos interjeras“ – renkamas balsuojant internetu. Šiemet balsuota buvo iš 10 000 skirtingų IP adresų. Balsuoti už tą patį interjerą buvo galima tik po vieną kartą.

„Džiaugiuosi, kad konkursui šiemet buvo pateikta tiek daug kokybiškų darbų. Akivaizdžiai matyti, kad per 16 konkurso gyvavimo metų lietuviška interjero kultūra įgavo savitų bruožų. Taip pat galima pastebėti, kad interjeruose vis daugiau tvarių, ilgalaikių sprendimų, kokybiškų medžiagų, originalaus dizaino baldų, naudojami inovatyvūs, išmanūs sprendimai. Tikrai drąsiai galima teigti, kad mūsų interjerai atitinka aukščiausius tarptautinius standartus. Ne veltui kai kurie jų jau tapo tikromis tarptautinės specializuotos žiniasklaidos žvaigždėmis.“, – sako konkurso organizatorius žurnalo „Centras/interjeras.lt pataria“ leidėjas Vytautas Gurevičius. Visus pateiktus darbus galite peržiūrėti didžiausioje lietuviškų interjerų galerijoje, o rezultatus šiame klipe:

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.