Publikuota: 2020 m. 26 gruodžio d. 08:00
„Stiklių” butas“ („Metų interjeras / Auksinė paletė‘18“)

Projektas laimėjo „Metų interjeras / Auksinė paletė‘18“ kategorijoje „Geriausias miegamojo projektas“. Projekto autorė: Ainė Bunikytė.

Norberto Tukajaus nuotr.

„Stiklių“ butas

Sename Stiklių g. esančiame name sukurtas buto interjeras modernus, minimalus.Gatvės pavadinimas, kilęs dėl stiklo prekiautojų ir stiklo manufaktūrų, reflektuoja ir interjere.Čia daug skaidrumo, lengvumo, ažūriškumo: pakelta nuo grindų virtuvė, erdvėje kabantys laiptai praregimais atsikartojančios ritmikos turėklais, natūralios šviesos šulinys vonioje, lengvi baldai, stiklo detalės, atspindinčios šviesą ir pro langą matomus vaizdus, nes jų neužstoja užuolaidos. Erdvės plokštumos šviesios, minimalios, bet skaidrumas ne tik medžiagose ir formose. Buto dizainas skaidrus istorijai. Minimalus interjeras kaip senamiesčio galerija: baltos plokštumos ne slepia, o eksponuoja (užkonservuoja) skirtingus pastato istorijos etapus: senovines plytų sienas, kentėjusias nuo gaisro, sovietmečiu įrengtas gelžbetonines perdangas, špižinius radiatorius.Stiklo detalės interjere reflektuoja, dera su kitomis natūraliomis medžiagomis: betonas, medis, metalas, senos plytos. Spalvinė gama achromatinė (balta, pilka, juoda), tačiau tiek į medį, tiek į metalą (varis) įvedama rausva spalva, rasta senose plytose, atidengus sienas.Pastatas buvo statomas dalimis, per skirtingus amžius, pradžia datuojama XVIa. Aptikti gotikiniai rūsiai, renesansinio stiliaus mūras, vienas korpusas – klasicistinio laikotarpio. Šiame pastate yra buvę: siuvėjų chechas, krautuvės, bravoras, karčemos. XVIIIa. jis priklausė Bazilijonų vienuolynui.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.