Publikuota: 2020 m. 11 liepos d. 09:00
Pasiraitokite rankoves – prikelsime daiktus antram gyvenimui!

Interjero akcentas QUICK-STEP

Ar norėtumėte, kad Jūsų namas, terasa ar balkonas atrodytų šiek tiek originaliau? O galbūt turite vis didėjančią krūvą nereikalingų daiktų, kuriuos galite prikelti antram gyvenimui? Tuomet daiktų atnaujinimas arba perdarymas („upcycling“)  yra tobulas būdas paversti senus „nenaudingus“ daiktus į akį traukiančius, išskirtinius Jūsų namų interjero akcentus!

Atnaujintojai („upcyclers“) suteikia seniems daiktams naują gyvenimą. Pradėkite nuo to, ką turite ir galite paversti geresniu, gražesniu ir tikrai naudingu – su sveiko kūrybiškumo ir originalumo doze. Daiktų atnaujinimas šiandien yra populiaresnis nei bet kada ankščiau, todėl dabar puikus laikas pagyvinti interjerą autentišku ir iš sukauptų nereikalingų medžiagų pagamintu daiktu!

Dizaineriai tai jau daro!

Mes gyvename vartotojiškoje kultūroje, o tai reiškia, kad perkame daug daiktų, kurių dažnai mums iš tikrųjų nereikia ir kaip dažniausiai įprasta juos tiesiog išmetame. Tačiau taip neturėtų būti. Daugybė dizainerių, tame tarpe ir interjero, mano taip pat.

upcycling

QUICK-STEP nuotr.

Šiek tiek užtruko, kol terminas „upcycling“ tapo suprantamas, tačiau dabar tai netgi nauja mada, kai kalbame apie darbą su atsinaujinančiomis medžiagomis. Ant podiumo mes matome nuostabias sukneles ir madingus krepšius, kurie buvo pagaminti iš medžiagos ar drabužių skiaučių. Dizainerė Stella McCartney iš Didžiosios Britanijos žengė žingsnį dar toliau ir savo naujausioje kolekcijoje panaudojo į jūrą išmetamą plastiką. Tokie prekių ženklai kaip „H&M“ ir „Adidas“ taip pat perdirbinėja medžiagas. Architektai ir menininkai žvalgosi naujų galimybių tam, kad sukurtų vienintelį tokio dizaino daiktą ar meno kūrinį, naudoja atliekas ar naudotus daiktus, netgi  vandens telkiniuose randamą medieną. Galimybės yra begalinės, o rezultatai unikalūs ir nuostabūs.

Atnaujinimas nėra tas pats, kas atliekų perdirbimas

Atnaujinimas nėra tas pats, kas atliekų perdirbimas. Kai ką nors perdirbate, perdirbate panaudotas (arba išmestas) medžiagas. Pavyzdžiui, plastikiniai buteliai gali būti išlydyti, kad būtų pagaminti nauji buteliai arba iš sudaužyto stiklo gali būti padarytas naujas stiklas. Tai geras būdas išvengti atliekų, tačiau jis nėra pigiausias ar iš visų procesų ekologiškiausias. Tokiu atveju pradinė medžiaga praranda vertę. Kai kažką atnaujinate pasinaudodami kūrybiškumu ir originalumu, tai senus daiktus paverčiate naujais ir naudojamais. Tokiu atveju, daiktai „prikeliami“ antram gyvenimui (ir gali būti netgi geresni). Išnaudokite medines paletes (padėklus) – šiek tiek pavalę ir atitinkamai sudėlioję Jūs galite paversti jas lauko baldais: sofa, supynėmis ar stalu. O nudažius suteiksite jiems visiškai naują išvaizdą tiesiog akimirksniu!

Upcycling ideas

QUICK-STEP nuotr.

 Unikalus interjeras

Šiandien didesnę reikšmę turi autentiškumas, menas ir nostalgija. Mes vis dažniau pasirenkame ilgaamžiškesnes medžiagas, senovinius baldus, maistą ir drabužius iš mugių ar turgaus. Mes pasiruošę kurti: žiesti puodynes, marginti indus, imtis „pasidaryk pats“ ir kitų įdomių projektų. Senų daiktų naudojimas – tinkamas pasirinkimas, kuriant namų stilių. Kita vertus, Jūsų paties sukurtas ir prikeltas antram gyvenimui daiktas suteiks namams charakterio. Tai yra puikus būdas suformuoti unikalų interjerą.

Padarykite iš savo grindų dar daugiau

Po naujų grindų montavimo turite lentų likučių? Neišmeskite jų. Jos bus puiki kūrybinio projekto pradžia. Jūs nepaprastai greitai galite padaryti nuotraukų rėmelį arba paltų kabyklą, originalią lentelę duonos pjaustymui ar vazoną Jūsų balkone augsiančioms žolelėms. Užsiauginti maisto sau dar niekada nebuvo taip paprasta!

Galbūt Jūsų aistra yra važinėjimas dviračiu? Eksponuokite savo hobį namuose perdarydami seną dviratį į nuostabius ir madingus interjero aksesuarus. Panaudokite senas padangas, kad pagamintumėte auskarus, ar priekinį žibintą, kad sukurtumėte stalinę lempą … Ką manote apie iš dviračio vairo pagamintą interjero detalę, pakabintą ant sienos? Pamirškite gyvūnų galvas ir pagaminkite šį tą naujo!

Reikia daugiau įkvėpimo? Pasižvalgykite Pinterest.

Štai kaip tai padaryti patiems:

KAIP PAGAMINTI: ant sienos pakabinamą išskirtinę interjero detalę, naudojant dviračio vairą.

  1. Turite seną arba sulaužytą dviratį? Atsukite vairą ir sėdynę.
  2. Sujunkite vairą su sėdyne arba naudokite tik vairą, kad suformuotumėte ,,gyvūno ragus“.
  3. Iš medžio ar laminato rankiniu pjūklu išpjaukite reikiamą formą.
  4. Ant išpjautos formos uždėkite vairą, kuris atstos ,,gyvūno ragus“, ir pridėkite dviračio sėdynę.
  5. Vairą ir sėdynę saugiai pritvirtinkite.
  6. Kabinkite ant sienos ir pasiruoškite priblokšti visus šia išskirtine dekoracija!
www.quick-step.lt
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.