Publikuota: 2020 m. 9 gegužės d. 09:00
Interjero tendencijos: džiunglių karštinė

 

Džiunglų karštinė

Žavėjimasis botanikos grožiu – ilgaamžė tradicija, kurią norisi išlaikyti gyvą, ypač šiais laikais, kai gyvename dideliuose, judriuose miestuose. Mus ne tik traukia gamtos pasaulis, mes bandome jį atnešti ir į namus, naudodami egzotinius augalus ir gėlių raštus, kad sukurtume žalią oazę viduje.

Sveiki atvykę į džiungles!

Paukščių giesmės, sodai užtvindyti spalvingomis gėlėmis ir egzotinės vietos: gamtos žalumos ilgesys yra visiems pažįstamas. Kambarinių gėlių auginimas sugrįžo su naujomis kaktusų auginimo tendencijomis, tačiau tikrasis pakilimas jaučiamas pastaraisiais metais kuomet augalai, gausiai užpildė namų erdves. Kodėl gi kuriam laikui nepasitraukus iš betono džiunglių ir leidus tikroms džiunglėms įsilieti į namus. Uždaruose soduose yra neaprėpiama galimybių įvairovė: nuo kabinamų augalų ir palmių iki paparčių ir tropinių augalų rūšių.

Natūralumas prieš puošnumą

Augalų karalystė gali pasigirti spalvų įvairove, tad šiai žaliajai tendencijai lengva prisiderinti prie visų formų ir dydžių. Žalia spalva su visais savo atspalviais yra logiškiaus variantas įsilieti į džiunglių tendenciją. Intensyvūs atspalviai tokie kaip indigo mėlyna ir saulėta geltona taip pat turi sąsają su Motina Gamta. Tuo pačiu neutralūs tonai ir balti atspalviai, bei smėlio ir rudos spalvos spinduliuoja grynumą.

Džiunglių karštinė

QUICK-STEP nuotr.

Ryškios spalvos ir raštai yra ypač pastebimi mados pasaulyje. Dizaineriai yra bebaimiai, kuriantys drąsius ir savitus drabužius, batus bei aksesuarus, kurie atvaizduoja atogrąžų vynmedžius, įdomias palmes, ir linksmus paparčius. Tiek podiumuose, tiek gatvėje galime pamatyti nesuskaičiuojamą daugybę ryškių spalvotų gėlių, flamingų, papūgų ar ananasų vaizdų. Taip pat išlieka galimybė egzotinius vaizdus perteikti romantiškesniu ar retro stiliumi, naudojant subtilesnes augalų rūšis pateiktas juoda ar balta spalvomis! Visoje šioje įvairovėje rasite raštus kiekvieno skoniui.

Tapetai augalų tematika

Ne tik mados pasaulyje džiunglės yra įkvėpimo šaltinis. Jos veržiasi ir į mūsų interjerus. Intensyvūs atogrąžų raštai arba minimalistiniai abstraktūs miškai ant baldų ir aksesuarų – šios tendencijos įrodymas. Netgi akivaizdūs augalų raštų tapetai jau nėra laikomi senamadiškais ar kičinias; priešingai, jie tapo labai populiari džiunglių tendencijos dalis. Ištapetavus žaismingais botanikos raštais vieną sieną galite sukurti pirmykštį džiunglių kampelį namuose. Vintažine forma sugrįžta nemažai subtilių detalių, tokių kaip senos biologijos knygos, dideli spalvoto stiklo buteliai  ir sendintos medienos baldai.

Džiunglių motyvai tapetuose

Masureel nuotr.

Botaniniai motyvai kiekvienoje formoje ir dydyje

Džiunglių tendencija nebūtų užbaigta be kelių tikrų augalų, tačiau nebijokite peržengti tą įprastinių naminių augalų kampuose slenkstį. Norintys parnešti tikrą jausmą į namus, gali rinktis iš didelės puikių tropinių augalų rūšių įvairovės. Šiais laikais net smulkūs floristai turi egzotiškų rūšių atsargų. Kodėl nepagalvojus apie tikrą didelį palmės medį arba gigantišką, gebene dengtą sieną. Apgaubkite save mažais, bet puikiai suformuotais kabančiais augalais permatomose vazose, kolekcija iš mini kaktusų ar vaistažolių sodeliu. Gyvi augalai be jokios abejonės suteikia matomą šviežumą jūsų namų dekorui. Jie ne tik atneša vasaros skonį į namus, bet ir gryniną orą: situacija be pralaimėjimo!

QUICK-STEP nuotr.

Botanikos autentiškumas

Net nereikia minėti, jog ši džiunglių tendencija tai grįžimas prie ištakų visomis įsivaizduojamais būdais, pasitelkiant medžiagas, tokias kaip rotangas, (atogrąžų) mediena, kamštis, linas ir bambukas. Kitaip sakant, svarbiausia yra grįžti prie pagrindų ir naudoti medžiagas iš natūralių šaltinių. Tie, kurie nori daugiau prabangos gali žvelgti į odą ar marmurą.

Vos pažvelgę mes galime įvertinti natūralų šių medžiagų, naudojamų mūsų namų pagrindui, grožį: grindų pasirinkimas. Natūralios išvaizdos grindys sukuria jaukumo įspūdį. Akmens grindys suteikia paprastumo ir saugumo jausmo, ir nerasite nieko autentiškiau, nei natūraliose medžio grindyse matomos medžio rievės. Tiems, kurie mano jog natūralių grindų priežiūra reikalauja per daug dėmesio, prekybos rinkoje ras platų gražių medžio imitacijų asortimentą. Jis sujungia tradicinę išvaizdą su patogumais. Kitaip tariant, viskas kas geriausia iš abiejų sričių ir itin madinga!

www.quick-step.lt
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.