Publikuota: 2024 m. 12 vasario d. 09:00
SUSIPAŽINKITE SU „PERGO“ GRINDŲ ISTORIJA
pergo grindys

„Pergo“ nuotr.

„Pergo“ daugiau nei prieš keturis dešimtmečius sukūrė laminuotas grindis. Šiandien šis prekinis ženklas yra gražių, praktiškų grindų sinonimas – tradicija, įsišaknijusi „laminato istorijoje“. Ši istorija prasidėjo nuo idėjos apie gražių grindų atsiradimą: tokių, kurios būtų pakankamai patvarios, kurios galėtų įveikti tikrus kasdienio gyvenimo iššūkius ir vis dar puikiai atrodytų po daugelio metų naudojimo. Kad būtų dar praktiškiau, „Pergo“ laminuotas grindis sukūrė labai lengvai montuojamas ir prižiūrimas.

Šiandien šis laminuotų ir vinilinių grindų gamintojas yra gerai žinomas tiek pasaulyje, tiek ir Lietuvos rinkoje, todėl nusprendėme pasidalinti šio gamintojo įspūdingų atradimų ir įdomių faktų kupina istorija.

„PERGO“ ISTORIJA

„Pergo“ istorija siekia 1977 m., kai šis prekių ženklas padarė revoliuciją grindų rinkoje, sukūręs pirmąsias laminuotas grindis. Sprendimas gimė „Perstorp“ korporacijoje generuojant naujas idėjas dėl aukšto slėgio laminato pritaikymo, kurio rinka tuo metu smuko. Buvo pasiūlyta daugiau nei šimtas idėjų, pradedant boulingo takais, baigiant ledo ritulio aikštėmis ir grūdų siloso saugyklomis.Vis tik atrinkta idėja buvo užrašyta kaip „Perkett-laminatgolv“ (laminuotos grindys) ir gana greit tapo produktu, kuris keitėsi į naują padalinį ir galiausiai atsirado nauja įmonė – „Pergo“.

Nuo 2013 m. „Pergo“ prekės ženklą valdo „Mohawk Industries, Inc.“ – didžiausia pasaulyje grindų dangos įmonė, veikianti Šiaurės Amerikoje, Europoje, Azijoje ir Australijoje. Šio prekės ženklo gaminius gamina Belgijos „Unilin BV“ grindų skyrius.

„Pergo“ misija – pasiūlyti klientui grindų dangą, atliekančią ilgalaikę estetinę funkciją vidaus patalpose, kuriai reikėtų kuo mažiau priežiūros ir kuri atitiktų aukščiausius kokybės standartus.

pergo grindysPATVARUMAS

Visos „Pergo“ grindys turi puikų atsparumą dilimui, smūgiams ir įbrėžimams, kad atlaikytų eksploataciją komercinėje aplinkoje.

pergo grindysGROŽIS

„Pergo“ sutelkia dėmesį į iki tobulumo išbaigtą dizainą, individualiai pritaikytą kiekvienam grindų dekorui.

pergo grindysPAPRASTUMAS

„Pergo“ grindys ne tik puikiai atrodo ir yra patvarios, bet ir lengvai montuojamos bei prižiūrimos.

pergo grindysPASITIKĖJIMAS

„Pergo“ tikslas – būti patikimu partneriu visame kliento rangos procese. „Pergo“ yra prekinis ženklas, kuriuo visada galima pasitikėti.

DIZAINAS: KAIP PAGAMINTI TIKRĄ DAIKTĄ

Šio prekės ženklo laminato ir vinilo grindų grožis ir ilgaamžiškumas pripažįstamas įžymiuose viešbučiuose, restoranuose, įdomiausių interjerų gyvenamuosiuose namuose ir daugybėje kitų vietų visame pasaulyje. Paslaptis? Nesibaigiantis noras tobulėti ir kurti ištaigingas ir itin patvarias grindis.

pergo grindys

Gamintojo nuotr.

ĮKVĖPTOS TIKRO GYVENIMO

Norėdami sukurti naujus grindų dekorus, „Pergo“ dizaineriai semiasi įkvėpimo naujausiose mados tendencijose, architektūros šedevruose ir kasdieniame gyvenime. Kiekvieno grindų dekoro kūrimas – nesvarbu, ar tai laminatas, ar vinilinės grindys– prasideda nuo vizijos, paremtos kruopščiais tyrimais ir technine plėtra. Perėję į kitą etapą, Prekės ženklo dizaineriai panaudoja rinkoje pirmaujančias technologijas, moderniausias gamybos patalpas ir daugiau kaip 550 patentų, kurie sukurtą viziją paverčia  gražia, patvaria grindų danga.

Gamintojo nuotr.

UŽDUOTIS SUKURTI VISIŠKĄ ORIGINALUMĄ

Išrinkus geriausias idėjas, stengiamasi sukurti „galutinį originalą“. Tikra mediena arba akmuo yra kiekvieno mūsų grindų pagrindas. Pavyzdžiui, pušies dekoras buvo išgautas naudojant geriausią pušies originalą, kurio „Pergo“ kruopščiai ieškojo ir atrinko.

Gamintojo nuotr.

MEISTRIŠKUMAS

Tada šis originalas įmonėje apdorojamas, kad būtų sukurta išvaizda, kuri puikiai atitiktų dizainerio viziją. Tikras meistriškumas vyksta visuose „Pergo“ atliekamuose procesuose. Šio prekės ženklo laminato ir vinilo kolekcijoms naudojami pažangiausi skaitmeniniai procesai, kurie leidžia sukurti dar geresnę originalo versiją. Rievės, šakos ir įtrūkimai skaitmeniniu būdu pridedami arba pašalinami tiksliomis proporcijomis, kad būtų pasiektas tobulas balansas. Kitaip tariant, medinių grindų atitikmuo kuriamas taip, kaip to niekas nedarė prieš tai.

Gamintojo nuotr.

INOVACIJOS VEIKTI

„Pergo“ išrado laminatą 1977 m., ir nuo to laiko nenustojo kurti naujovių. Tokios savybės kaip atsparumas vandeniui, „PerfectFold™“ technologija, leidžianti lengvai montuoti grindis, ir nepriekaištingas, įbrėžimams ir dėmėms atsparus padengimas yra tik keli iš šio prekės ženklo novatoriškų išradimų. „Pergo“ nenumaldomai siekia tobulumo ir nuolat diegia naujoves, kad klientams pasiūlytų daugiau galimybių pritrenkiančiam interjerui sukurti. Norėdami tai padaryti, „Pergo“ kartais peržengia grindų dangos galimybes: pavyzdžiui, vandeniui atspari vinilinės grindys puikiai tinka ir sienoms.

Gamintojo nuotr.

MOKSLINIAI TYRIMAI IR PLĖTRA

„Pergo“ pradėjo savo istoriją išradusi visiškai naują grindų kategoriją – laminuotas grindis. Ir jie niekada nenustojo mokytis. Nesvarbu, ar tai nauja užrakto sistema, skirta paspartinti grindų montavimą („PerfectFold ™“; daugiafunkcinis grindų profilis „Incizo®“), ar apsauginis paviršiaus sluoksnis („TitanX™“ ir „TitanV™“), „Pergo“ visada vystosi ir eina tik pirmyn, nes judėjimas į priekį yra vienintelis būdas užtikrinti kokybę, kurios tikisi klientai.

LAMINATAS

1977 m. „Pergo“ sukėlė revoliuciją grindų pramonėje, išradę pirmąsias laminuotas grindis. „Pergo“ nuolat gerina kokybę, sukurdami vis naujų technologijų. Pavyzdžiui, „AquaSafe“ technologija padaro lentas atsparias drėgmei, ir ne tik paviršiuje, bet ir grioveliuose tarp lentų. Be to, „reljefo atkartojimo technika“ suteikia grindims natūralią išvaizdą ir paviršių, labai artimą tikrai medienai.

pergo grindys

Gamintojo nuotr.

„PERFECTFOLD“

Unikali užrakto sistema leidžia sumontuoti grindis iki 30 % greičiau ir siūlo 3 montavimo būdus: paspaudžiant žemyn, kampu ir įkalant horizontaliai. Dėl tvirto ir stabilaus užrakto „PerfectFold ™“ grindys idealiai tinka komercinėms patalpoms.

pergo grindys

Gamintojo nuotr.

„TITANX“

Daugiasluoksnė technologija, apimanti apsauginius aliuminio oksido dalelių sluoksnius, užtikrinanti puikų atsparumą dilimui, įbrėžimams ir nešvarumams. Specialūs smūgiams atsparūs sluoksniai kartu su aukštos kokybės „TitanX ™“ danga apsaugo grindis nuo krentančių daiktų poveikio ir aukštakulnių batų padarytų įbrėžimų.

 

INCIZO

„Pergo“ išrado daugiafunkcinį profilį „viskas viename“, pavadintą „Incizo®“, kurį užpatentavo motininė įmonė „Unilin“. Pritaikymo galimybės yra beveik neribotos: užbaigimui, sujungimui, laiptų apdailai, kilimo ir kietos dangos sujungimui. Profilių spalvos puikiai atitinka grindų spalvą ir tekstūrą. Profilio paviršius yra atsparus nusidėvėjimui ir įbrėžimams, pagrindas pagamintas iš HDF plokštės.

Gamintojo nuotr.

 Tai vienas iš nedaugelio gamintojų, turintis laminuotų grindų asortimente tų pačių dekorų net tris skirtingas atsparumo klases – 32, 33 ir 34.

O ką apie „Pergo“ grindis mano 2DI grindų ekspertai, dirbantys grindų srityje jau ne vieną dešimtmetį? Pagrindiniai šio gamintojo privalumai buvo išvardyti šie:

– tai vienas iš nedaugelio gamintojų, turintis laminuotų grindų asortimente tų pačių dekorų net tris skirtingas atsparumo klases – 32, 33 ir 34. Tai ypač patogu projektuojant skirtingos paskirties tiek gyvenamąsias, tiek komercines erdves, kai siekiama išlaikyti vientisumą. Grindys atrodys vientisos, bet jų atsparumas skirsis.

pergo grindys

Gamintojo nuotr.

– kiekvienais metais pristatomos naujos tiek laminuotų, tiek vinilinių grindų kolekcijos, kurios ne tik atitinka naujausias interjero dizaino tendencijas, bet yra visu žingsniu priekyje. Tą pastebi ir mūsų klientai – nauji dekorai visada būna išskirtiniai, kitur sunku tokių rasti.

Gamintojo nuotr.

– visos grindys yra gaminamos Belgijoje, tiekimas vyksta kas savaitę, todėl tiek mes, tiek mūsų klientai yra ramūs dėl pristatymo terminų, galime ramiai planuoti savo darbus.

– klientams patinka, kad perkant grindis galima įsigyti visus reikalingus to paties gamintojo priedus – grindjuostes, profilius, paklotą, klijus. Tai leidžia sutaupyti laiko, be to, tokie priedai kaip grindjuostės ir profiliai idealiai atitinka pasirinktų grindų spalvą.

Gamintojo nuotr.

– jau ne kartą esame minėję, kad laminuotų ir vinilinių grindų atsparumą lemia ne tik atsparumo klasė (31, 32, 33 ar 34), bet ir papildomos technologijos, kurias gamintojas įdeda į produktą. Perskaitę šį straipsnį tikrai įsitikinote, kiek technologijų papildomai yra sudėta į „Pergo“ grindis.

„Pergo“ grindis galite įsigyti 2di.lt elektroninėje parduotuvėje, o ten dirbantys grindų specialistai padės Jums išsirinkti ir atsakys į iškilusius klausimus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.