Publikuota: 2021 m. 29 rugsėjo d. 09:00
Kaip kuriamas eklektiškas interjeras?

Eklektiškas interjeras susideda iš įvairių stilių derinimo sukuriant patrauklų ir nuoseklų ansamblį. Jis puikiai tinka tiems, kurie turi daug prieštaringų minčių arba žmonėms, kurie mėgsta skirtingų stilių įvairovę. Dėl skonio nesiginčijama, bet viena aišku: šis stilius žengia koja kojon kartu su kūrybiškumu ir yra nestandartinis.

Gana sudėtinga? Tikrai ne. Kol mėgaujatės laisve, kurią teikia šis stilius, „QUICK-STEP“ specialistų patarimai padės jums sukurti eklektišką interjerą, kuris bus egzotiškas, suderintas ir visiškai unikalus. Jau nekalbant apie charakteringumą.

Žodynuose „eklektiškas“ apibūdinamas kaip „sudėtas iš geriausių dalių“. Toks žodžio paaiškinimas tikrai teisingas. Šiam stiliui būdinga sujungti įvairių interjero krypčių įtaką ir savybes: tai pats paprasčiausias geriausių dalių surinkimas. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog toks skirtingų stilių ir elementų derinys neišvengiamai sukurs bendrą netvarkos įspūdį. Nieko panašaus neįvyks, jei neperžengsite ribos tarp kontrasto ir chaoso. Subtiliai rinkitės skirtingus derinius ir jūs liksite nustebintas galutiniu rezultatu.

QUICK-STEP nuotr.

„TAIP“ spalvoms

Spalvos yra dalis rakto į eklektišką stilių: iš tikrųjų turite atvirą leidimą spalvoms. Junkite gyvus citrusinius atspalvius su kuklesniais pasteliniais, sumaišykite kelis žalius atspalvius arba palikite baltos ir juodos pagrindus, pagyvintus keliais spalvotais potėpiais. Tik atminkite: taikant bet kuriuos šio stiliaus aspektus, intensyvumas yra labai svarbus. Šiame meniu nuobodulio nerasite. Eklektiškumui tinka viskas, bet turi būti spalvinga. Todėl patartina išsirinkti tokį kiekį spalvų ir motyvų, kad kambarys taptų pakankamai gyvas, bet neužgožtų jo. Apdailos detalės nuo ekstra matinių iki itin blizgių suteiks papildomos intrigos.

Grindys su tekstūra suteikia charakterį

Tekstūra yra tai, kas suteikia eklektiškam interjerui būdingą gilumą. Tai ypač tinka grindims, kurios yra jūsų namų erdvės pagrindas. „Quick-Step“ grindys, ar tai būtų parketlentės, ar laminuotos grindys, ar vinilinės, idealiai tiktų, nes jos skleidžia autentiškumą. Jeigu renkatės natūralią medieną, tada išvaizda turi būti lyg atnaujintų, taisytų grindų, pavyzdžiui „Quick-Step“ alyvuotos parketlentės (ąžuolas, Caramel). Nelygūs kraštai ar įtrūkimai ir šakelės, pjūklo žymės bei spalvų variacijos suteiks unikalų jausmą. Eklektiškame stiliuje autentiškos medžiagos lengvai gali būti derinamos su aptakiomis, moderniomis medžiagomis, tokiomis kaip betonas. Kaip maišyti medžiagas yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas, bet tai yra svarbu siekiant eklektiško interjero, kuris būtų vertas savo vardo!

QUICK-STEP nuotr.

Drąsūs sprendimai dėl baldų

Taip pat galite pasirinkti eklektiškus baldus ir aksesuarus: sizalio pluoštas prieš organiką, porcelianas prieš metalą ar odos kontrastas su džiutu. Ir čia tik keli išvardyti variantai. Visada turėkite omeny, kad didžiausi kontrastai geriausiai dera. Žinoma, reikia drąsos, kad padarytumėte daugiau nei vieno stiliaus derinimą. Čia šiuolaikinis žvilgsnis dažniausiai įgyja pranašumą, bet rinkdamiesi įvairius stilius galite sukurti patrauklius derinius tarp seno ir naujo, kuriuose jaučiama visų pasaulio kampelių įtaka.

Tokie deriniai labai svarbūs kalbant apie baldus ir aksesuarus. Šiai idėjai tinka alternatyvios vintažinės detalės, šiuolaikinis menas, įdomybės ir relikvijos, unikalūs radiniai ir suvenyrai iš viso pasaulio. Kaip įvairūs mažmožiai, taip ir dizaino klasika yra labai svarbi.

Daugiau idėjų kaip įsirengti grindis rasite „Dizona.lt“ tinklalapyje arba užsukę į  „2DI“ grindų salonus, esančius NIC namų idėjų centruose Kaune, Klaipėdoje, Utenoje bei Vilniuje, „Domus galerijoje“ ir „Unideco“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.